I marts 2021 besluttede museets bestyrelse en udviklings- og afviklingsplan. En af beslutningerne var bl.a. at sælge Gåsemandens Gård. Det er museets drøm, at gården overtages af en familie eller andre, der kan se de mange muligheder, der er i at eje og måske åbne en unik hedegård, hvor der er masser af fine detaljer og stor autenticitet.
Tilbage i marts 2021 besluttede museets bestyrelse en udviklings- og afviklingsplan. En af beslutningerne var at sælge bl.a. Gåsemandens Gård. Museet var vokset til i alt 14 små og større besøgssteder og seværdige huse, og i alt havde museets driftsafdeling omkring 70 bygninger at vedligeholde, hvilket var mere end museet kunne overkomme økonomisk og tidsmæssigt.
Udviklingsplanen stræber efter at gøre museets større besøgssteder som fx Bork Vikingehavn og Kaj Munks Præstegård til helårsåbne museer med endnu bedre formidling. Samtidig med at der sker udvikling vil nogle af de mindst besøgte museer lukke - og her er Gåsemandens Gård blandt.
Gåsemandens Gård er et fredet husmandssted fra 1789. Stedet er karakteristisk for de små husmandssteder, der opstod ved randen af heden i forbindelse med hedeopdyrkningen. Omkring 1950 overtog Sigfred Christensen gården fra sine forældre, og det er efter ham, at gården har fået sit navn. Han levede nemlig af at opdrætte og sælge gæs. Gården er i dag tilbageført så den ser ud, som da Gåsemanden var barn på gården i 1930’erne.
Det er museets drøm, at gården overtages af en familie eller andre, der kan se de mange muligheder, der er i at eje og måske åbne en unik hedegård, hvor der er masser af fine detaljer og stor autenticitet. Tænk, hvis der blev åbnet café eller gårdbutik i laden? Stedet er oplagt til det, men det må gerne være nogle private, der tager handsken op, da det ikke er museets kerneopgaver.
Se salgsopstillingen her